Podjetje Keber je specializirano za
izdelavo in montažo dimovodov
iz nerjaveče pločevine.

Tel. 02 480 19 00, faks 02 480 19 01
E-pošta: info@keber.si

Podjetje KEBER z več kot 20-letnimi izkušnjami ...

 
Keber rostfrei nerjaveči dimnikPodjetje Keber je manjše družinsko podjetje z 20 - letno tradicijo, katero odlikuje znanje Janeza Planka in njegovega sina Bernarda. Primarna dejavnost podjetja je izdelava in montaža dimovodov iz nerjaveče pločevine.

Janez Planko si je v mladostnih letih pridobival znanje in izkušnje na delu v tujini in doma, le – te pa je z velikno vnemo in veseljem prenesel na svojega sina Bernarda, s katerim sta leta 1992 ustanovila podjetje. Sprva je podjetje delovalo v manjših prostorih, leta 2000 pa se preselilo v novo delavnico na Puhovi ulici 18 v Mariboru.

S sodobnimi tehnološkimi postopki, znanjem in bogatimi izkušnjami pri izdelavi dimovodov dosegamo odlične rezultate na območju celotne Slovenije. Veliko pozornosti namenjamo tudi izbiri najboljših materialov in tehnično dovršenih izvedb izdelkov, katere nenehno izboljšujemo. Da nam zaupajo tako velika podjetja kakor posamezniki, si lahko ogledate med referencami.

»Človek je tisto, kar verjame, da je«.
Zelo podobno velja za podjetje. Tudi mi verjamemo, da znamo in zmoremo.

DIMNIKI - splošne informacije

 
Dimnik ima glavno vlogo pri ustvarjanju potrebnega podtlaka za zgorevanje goriv v kurilnih napravah, prav tako pa odvaja dimne pline, ki nastajajo pri gorenju. Nekoč je funkcijo dimnika izvajala odprtina v strehi bivališča, z razvojem bivališč pa se je razvijal in prilagajal tudi dimnik. Vse do 90-tih let je bil v našem prostoru najbolj uveljavljen troslojni dimnik s šamotno cevjo.

Z dvigovanjem stopnje izkoristka goriv so peči postavile nove zahteve: temperature dimnih plinov so se znižale, v dimniku se je začel pojavljati kondenz in posledica so bili temni madeži na zunanjih stenah dimnikov. Tako so se pojavili dimniki s prezračevalno toplotno izolacijo dimne cevi, ki je zmanjševala pojav kondenzacije dimnih plinov. Ko za sodobne kotle tudi to ni bilo več dovolj, so se na trgu pojavile dimne cevi, ki ne prepuščajo vlage.

Dimniki so lahko betonski, šamotni ali pa izdelani iz nerjaveče jeklene pločevine, debeline od 0,6 do enega milimetra. Primerna debelina in presek sta odvisna od kurilne naprave in se določita s pravilnim dimenzioniranjem oz. izračunom. Za trda goriva uporabljamo večje premere in debelejše izvedbe, saj je temperaturna obremenitev lahko zelo velika.

Prednost kovinskega dimnika v primerjavi z betosnkim ali šamotnim je bistveno hitrejše segrevanje in večja odpornost proti kondenzaciji ter koroziji, manjše pa je tudi ohlajevanje dimnih plinov. Odlikuje ga enostavna montaža in je neobčutljiv za krčenje in raztezanje zaradi temperaturnih sprememb.

Kakovosten dimnik ima od deset do petnajst let garancije na izvedbo in material.